Minkälainan palvelu on Fixura?

Fixura on suomalainen, vertaislainoja välittävä palvelu, joka on perustettu vuonna 2010. Fixura on ensimmäinen vertaislainoja välittänyt palvelu Suomen markkinoilla, ja yritystä voidaankin pitää eräänlaisena vertaislainojen pioneerina. Palvelu onkin tätä myötä toiminut markkinoilla jo seitsemän vuotta, ja lainoja on myönnetty lukematon määrä yksityisiltä sijoittajilta yksityisille lainanhakijoille.

Fixuran liikeidea on yksinkertainen: yritys tarjoaa verkkopalvelun, johon kuka tahansa voi kirjautua sisään ja alkaa lainaamaan rahaa ulos, tai vaihtoehtoisesti hakemaan itse lainaa. Fixura tekee voittonsa pienestä provisiosta, jonka yritys saa jokaisesta lainasta. Yritys kattaa tällä provisiolla kaikki mahdolliset kulut, joita palvelun ylläpitämisestä koituu: esimerkiksi palvelinkulut, henkilöstökulut ja mahdolliset byrokratiasta koituvat ylimääräiset menot.

Fellow_Finance

http://www.etulainaa.fi/lainaaja-vertaislainat/ – vertaislaina

Fixura ei myönnä itse lainaa

Toisin kuin perinteiset luotonantajat, Fixura ei yrityksenä myönnä itse lainaa. Fixura tarjoaa alustan, jossa yksityishenkilöt voivat hakea ja tarjota lainaa – kyseessä on siis eräänlainen jakamistalouden muoto, ja yritys onkin erityisen herkkä korostamaan lainojen modernia muotoa: vertaislainoissa ihmiset lainaavat rahaa toisilleen, eikä turhia välikäsiä täten tarvita, kuten aina ennen netissä haettavien luottojen kanssa on ollut.

Fixuraa ei saa sekoittaa esimerkiksi netin pikavippisivustoihin: yritys ei myönnä itse senttiäkään lainaa. Fixuran palvelussa välitettävät lainat voivat kuitenkin olla hyvin samanlaisia kuin pikavipit, sillä lainojen korko voi nousta kohtuullisen korkealle verrattuna pankkilainoihin. Tämä johtuu siitä, että sijoittajat haluavat kattaa koroilla mahdolliset luottotappiot, joita lainoista silloin tällöin väistämättä aiheutuu. Toki mitä paremmin pystyt lainaa hakevana asiakkaana osoittamaan takaisinmaksukykysi esimerkiksi kattavalla ”profiililla”, sitä halvempaa lainaa todennäköisesti saat.

Fixura-lainaa ilman luottotietoja?

Fixuran kautta ei voi hakea lainaa, jos olet menettänyt luottotietosi. Saatat saada hakemuksesi sisään, jos olet menettänyt luottotietosi aivan hiljattain, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää, että lainaa ei voi saada luottotiedottomana.

Fixuran lainat ovat hyvä sijoituskohde

Fixuran kautta on välitetty vuodesta 2010 lähtien hurjat 67 miljoonaa euroa lainaa ja luottoja. Keskimääräinen laina on noin 4000 euron suuruinen ja laina-aika on yleensä n. 43 kuukautta. Luotoille on kertynyt korkotuottoa huimat 9,2 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa yli 10 prosentin vuosittaista voittoa. Tämä on todella korkea lukema, kun ottaa huomioon että esimerkiksi ”benchmarkina” sijoitusten tuottavuudesta pidetty Yhdysvaltain S&P 500 -indeksi on tuottanut keskimäärin 7-8 prosenttia vuodessa. Toki vertaislainat ovat olleet markkinoilla vasta alle vuosikymmenen. Fixuran lainoja on kuitenkin ollut tarjolla pian 7 vuotta, joten volyymi alkaa olla tarpeeksi kova johtopäätösten vetämistä varten.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s